Hva er CTR (Click-Through Rate)?

CTR Illustrasjon

CTR står for “Click-Through Rate”, som på norsk kan oversettes til “klikkfrekvens” eller “klikkandel”. CTR er en metrisk som brukes i markedsføring og annonsering for å måle effektiviteten til en annonse eller et nettsted i å generere klikk fra brukere.

CTR beregnes som et forhold mellom antall klikk på en annonse eller et nettsted og antall visninger eller eksponeringer av den samme annonsen eller nettsiden. Den uttrykkes vanligvis som en prosentandel eller et desimaltall. Formelen for CTR er som følger:

CTR = (Antall klikk / Antall visninger) * 100

For eksempel, hvis en annonse ble vist 1000 ganger og genererte 50 klikk, blir CTR:

CTR = (50 / 1000) * 100 = 5%

En høy CTR indikerer at annonsen eller nettsiden har evnen til å tiltrekke seg brukernes oppmerksomhet og oppfordre dem til å klikke. En lav CTR kan tyde på at annonsen eller nettsiden ikke er effektiv i å engasjere brukerne.

CTR er en viktig metrisk fordi den hjelper annonsører og markedsførere med å evaluere og optimalisere effektiviteten til sine annonser og kampanjer. Ved å analysere CTR-data kan de identifisere hva som fungerer bra og hva som kan forbedres for å øke klikkfrekvensen og oppnå bedre resultater.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *